Тази вечер от 20:00 часа по Нова ТВ звездите се състезават за благотворителна кауза
Тази вечер от 20:00 часа по Нова ТВ, BIG Brother ще провери колко хуманни и социално ангажирани са Съквартирантите. За целта Съквартирантите на VIP Brother 2013 ще се разделят на два отбора, които ще влязат в битка за най-успешен благотворителен търг. Всеки един от участниците ще предложи онлайн своя любима вещ, която може да стане притежание на някой от зрителите на предаването. В първия отбор ще вземат участие Пламен, Златка, Ирина, Мариан, Мира и Тервел, а във втория – Мишо Шамара, Станка, Ваня, Йоана, Лияна и Стойко. Феновете ще имат възможност да определят дали Мисията им е успешна с наддаване през следващите 5 дни. Отборът, който победи в търга, ще вземе решението за каква кауза да бъде дарена събраната сума. Сред дарените вещи, присъства трикото на Станка Златева от участието й на Олимийските игри 2012 в Лондон, както и боксовите ръкавиците на Тервел Пулев.  
В днешния епизод зрителите ще видят как Съквартирантите посрещат утрото с едно „жужащо“събуждане, което ще намеква за предстояща седмична Мисия на „Пчели-работнички“. Неподозиращите нищо Съквартиранти ще намерят избора на събуждащите звуци за доста забавен, но не след дълго в ролята на „поданици“, те ще трябва да приветстват своята Пчела-майка Пламен. Кой ще бъде най-верния паж на Пчелата-Майка? Какви ще бъдат прищевките на Пламен и какво ще направи той с президентския апартамент ще разберете тази вечер от 20.00ч. по Нова ТВ.
  Как ще се справят съквартирантите с Мисията „Пчели-работници“ и как ще стартира Благотворителния търг, ще разберете тази вечер от 20:00 часа по Нова ТВ.