Отборът на Холандия записа трети пореден успех на Световното първенство в Бразилия, след като победи Чили с 2:0, за да завърши на първо място в група В.

Двубоят на Арена де Сао Пауло бе равностоен и без много голови положения, като все пак чилийците държаха повече топката и по-често опитваха да стигат до противниковата врата. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли обаче така и не намираха последния пас, докато холандците разчитаха на по-директен стил и дълги топки към бързия Робен.

Жегата в Сао Пауло се отрази през втората част, когато интензитетът на играта спадна, "лалетата" се възползваха от този факт. В 76-та минута Луис ван Гаал вкара в игра Лирой Фер, а само минути по-късно халфът бе оставен абсолютно непокрит след центриране на Дарил Янмаат и откри резултата. В продължението на мача Робен проби отляво и подаде топката на Мемфи Депай, който оформи крайното 2:0 на празна врата.

По този начин сребърните медалисти от последния Мондиал записаха трети успех в груповата фаза и завършват на първо място, което означава, че най-вероятно ще избегнат Бразилия на осминафиналите и ще играят с Хърватия или Мексико. Чили остава на втора позиция с 6 точки и ще играе с победителя от група А. В другия мач от групата Испания победи Австралия с 3:0.