През нощта над страната ще бъде предимно ясно и тихо. След полунощ отново на места в низините и равнините ще започне да се образува ниска облачност или мъгла, която ще се задържи до около обяд. Над планинските райони и след пладне ще бъде слънчево, а от северозапад ще се появи разкъсана висока облачност. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Анастасия Стойчева, дежурен синоптик. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Максималните - предимно между 18° и 23°, в София 21° - 22°.
Над Черноморието до около пладне ще бъде със значителна ниска облачност, която впоследствие временно ще намалее. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Дневните температури по крайбрежието ще остават малко по-ниски от тези във вътрешността на страната - максималните ще са до 15°-17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.
Над планините през деня ще бъде слънчево с поява на разкъсана висока облачност над планинските масиви от Западна България. Вятърът ще е слаб, а температурите сравнително високи за октомври - на 1200 метра максимална около 17°, на 2000 метра: 12°-13°.
През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутрин на места в низините и около водните басейни ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В началото на следващата седмица температурите слабо ще се повишат.