Мирослав Клозе изравни рекорда на Роналдо за най-много голове отбелязани на финали на Световно първенство, за да донесе равенството 2:2 на Германия в двубоя с Гана.

36-годишният нападател се появи в игра в 69-та минута и само две по-късно с първото си докосване до топката оформи крайното 2:2. Първото полувреме на Естадио Кастелао в Бело Оризонте не предложи почти нищо интересно, но през втората част двата тима избухнаха и предложиха на зрителите истинско шоу.

Мануел Нойер се справи с далечните изстрели на Афу и Мунтари през първата част, а второто полувреме започна отлично за възпитаниците на Йоаким Льов, които поведоха с попадение на Марио Гьотце в 51-та минута. Ганайците обаче показаха характер и изравниха само след три минути, когато Андре Аю заби безпощадно топката с глава във вратата на Нойер.

"Черните звезди" се вдъхновиха и заслужено стигнаха до пълен обрат в 63-та минута, когато Асамоа Гиан бе изведен сам срещу Нойер от Мунтари и не сбърка. Льов реагира веднага и вкара в игра Бастиан Швайнщайгер и Мирослав Клозе. Само две минути след това, в 71-та, Хьоведес отклони с глава топката след изпълнение на корнер, а Клозе, разбира се, бе на правилното място в точното време, за да направи 2:2. Това бе 15-то попадение за нападателя на Световни първенства, с което той изравни рекорда на бразилеца Роналдо. Той също така се превърна и в едва третия играч, отбелязал гол на четири Мондиала.

До края на срещата и двата тима имаха добри шансове да стигнат до успеха, но ги пропуснаха и в крайна сметка завършиха наравно. По този начин Германия остава начело в група G с 4 точки, докато Гана има само една точка и ще се надява САЩ да не победи Португалия утре, за да запази шансове за класиране на осминафиналите.