От ФИФА разпоредиха седем от играчите на Коста Рика да бъдат подложени на допинг тест след победата срещу Италия с 2:1 в мач от Световното първенство, съобщават световните медии.

Вместо обичайните двама футболисти за проверка са били извикани седем.

„Ако ФИФА желае може да провери всеки един играч от нашия отбор. Ние нямаме какво да крием. Въпреки това подобно отношение е неуважително. Отнасяме се към тази ситуация с определена доза хумор. Нека ФИФА прави каквото иска, важното е, че не са открити проблеми", коментира вратарят на Коста Рика Кейлър Навас.

Един от аутсайдерите в Група D - Коста Рика предизвика истинска сензация още след победата си над Уругвай с 3:1 в първия си мач, а след втората над Италия окончателно се класира за осминафиналите и окончателно реши съдбата на Англия, която няма да излезе от груповата фаза.

От световната футболна централа обясниха, че двама от тестваните футболисти наистина са се подложили на задължителните тестове, каквато е практиката. Другите са участвали в изследванията, защото до момента не са направили задължителните предварителни допинг тестове.