Гърция и Япония играят тази нощ в мач от Група „С“ на Мондиал 2014. Двубоят ще се проведе от 1:00 часа на стадион „Арена дас Дунас“ в Натал. Победата в срещата е задължителна и за двата тима, за да запазят надежда за класиране на 1/8-финалите, след като в първите си срещи записаха загуби. Елините отстъпиха на Колумбия с 0:3, а „сините самураи“ допуснаха обрат при поражението с 1:2 от Кот д'Ивоар.

Гръцкият национален отбор направи впечатление с дефанзивния си стил по време на квалификациите в Европа и затова нападателната тактика, на която селекционерът Фернандо Сантош заложи срещу Колумбия, беше изненада за наблюдателите. Вероятно на това се дължи и фактът, че получиха гол още в петата минута срещу колумбийците.

Японците започнаха добре срещу Кот д'Ивоар с гол на Кейсуке Хонда, но след това имаха проблем с удържането на атлетичните африканци, особено след влизането в игра на Дидие Дрогба. След края на двубоя селекционерът Алберто Дзакерони обяви, че вероятно ще направи радикални промени в състава за мача срещу Гърция. Звездата на тима Хонда обаче намекна в деня преди двубоя, че такова нещо едва ли ще се случи.