Хърватия се върна в играта след злощастната загуба от Бразилия с 1:3 на старта на Мондиала, като разгроми Камерун с 4:0.

Мачът бе от Група А и се игра пред 40 000 зрители на ст. "Арена Амазония" в Манауш. Жокерът за хърватите бе Марио Манджукич, не играл заради наказание в мача срещу Бразилия, който сега се отчете с два гола.

Резултатът бе открит в 11-ата минута от ветерана Ивица Олич при асистенция на Иван Перишич. В 39-ата минута африканците останаха в намален състав, след като червен картон получи Алекс Сонг, ударил с лакът Манджукич.

Численото преимущество доведе до пълна доминация на хърватите през второто полувреме, които правеха каквото си поискат на терена. Три минути след подновяването на играта Иван Перишич реализира след самостоятелен пробив по лявото крило: 3:0.

В 61-ата минута Манджукич направи резултата класически, засичайки топката с глава след центриране от корнер на Даниел Пранич. В 73-ата минута нападателят на Байерн Мюнхен реализира своя втори гол при добавка след шут на Едуардо: 4:0.

Класиране в Група А: Бразилия и Мексико с по 4 т., Хърватия 3 т., Камерун 0 т. В последния кръг от груповата фаза хърватите излизат в мача на истината срещу Мексико, докато Бразилия играе с аутсайдера Камерун.