Русия и Корея завършиха 1:1 в последния мач от първото завъртане между отборите на Мондиала в Бразилия.

Двата състава разделиха по точка зад Белгия в група Н, и предвещават сериозна битка за местата в елиминациите.

Фабио Капело остави доста от звездите си на пейката, като Кержаков и Дзагоев, и ги пусна едва след като Сборная вече изоставаше в резултата.

Корейците дадоха най-доброто от себе си, с дисциплинирана игра, и чести опити за далечни удари, и успяха да стигнат първи до гол.

Игор Акинфеев, въпреки огромния си опит, направи няколко сериозни грешки по време на двубоя, а една от тях доведе до попадението във вратата му.

Руснаците по традиция рядко вкарват преди почивката на Световни първенства, но този път нямаха абсолютно никакви възможности да го направят.

И двата отбора бяха изключително предпазливи, и внимаваха единствено да не сбъркат някъде, отколкото да предложат някакви идеи в атака. По един удар в двете посоки изчерпа почти всичко за първите 45 минути.

През второто полувреме нещата станаха с една степен по-интересни, и след като Сборная направи опит да тръгне напред, бързо Корея върна съперника си в изходна позиция.

В 51-та минута Акинфеев показа колебания, а в 68-та вече сгреши фатално. Лий Кун-Хо стреля от границата на наказателното поле, плътно, а Акинфеев остави топката да мине през ръцете му, и да влети в мрежата.

Смените на Фабио Капело дойдоха почти веднага, и още преди гола за Корея влезе Алан Дзагоев, а след това се появиха и Кержаков, и Денисов.

Само около две минути бяха нужни на Кержаков, за да изравни резултата.

След разбъркване в пеналта, той бе най-съобразителен. Първо Дзагоев навърза защитата вдясно от вратата, стреля, ударът му бе блокиран, и след поредица от рикошети, Кержаков все пак намери вратата, в 74-та минута.

В последните 15 минути и двата отбора имаха по едно по-любопитно положение, но бяха далеч от реализацията му.

Така третото равенство на Мондиала стана факт, макар че поне в него да паднаха два гола.

Белгия среща Русия на 22 юни, а на същата дата Корея играе с Алжир.