Бразилия и Мексико направиха равенство 0:0 в мач от група “А” на световното първенство. Двубоят се игра на стадион “Кастелао” в град Форталеза с главен съдия Джюнейт Чакър. След ремито и двата тима имат по 4 точки, след като постигнаха победи в първите си мачове – Бразилия надви Хърватия, а Мексико се справи с Камерун. За първи път Мексико успява да вземе нещо срещу Бразилия на световно първенство. Преди днешната среща “селесао” беше постигнал три победи от три мача, но днес мексиканците постигнаха равенство. За първи път от 1982 година Бразилия не успява да спечели първите си два мача на световни финали.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Бразилия (4-2-3-1): Луис Фелипе Сколари направи една промяна в сравнение с първия мач срещу Хърватия. На мястото на Хълк в средата на терена титуляр започна Рамирес, а другите двама бяха Оскар и Неймар. В защита действаха Дани Алвес, Давид Луис, Тиаго Силва и Марсело. Пред тях бяха наредени Луис Густаво и Паулиньо, а на върха на атаката започна Фред. Нападателят отново игра слабо и бе заменен от Жо. Рамирес също не направи кой знае какво, за да помогне.

Мексико (3-5-2): Селекционерът Мигел Ерера отново заложи на интересната схема 3-5-2 с наситена халфова линия. Именно това затрудни бразилците. Мексиканците изиграха отличен тактически мач, успяха да се противопоставят в средата на терена, а тримата бранители се справиха първо с Фред, а след това и с Жо. Подвижните халф-бекове отново имаха основна роля и затрудняваха Даниел Алвес и Марсело.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Безспорно вратарят на Мексико има основна заслуга за равенството. В 26-ата минута Очоа извади почти сигурен гол след удар с глава на Неймар, а след това се справи и сам срещу двама противници, спасявайки изстрел на Паулиньо. В 69-ата минута Очоа отноов бе вездесъщ и спаси опасен удар на Неймар.

СЪДИЯТА
Турският съдия Джюнейт Чакър показа четири жълти картона и пусна малко по-свободна игра. Реферът можеше да извади картони доста по-рано от 45-ата минута.