Русия се завръща на световните първенства след 12-годишно отъствие с днешния си мач срещу Южна Корея. Мач от Група „Н“ на Мондиал 2014 е от 1:00 часа след полунощ. Това е първата среща на „сборная“ на планетарен шампионат от 2002 г., но представянето на Русия на тези турнири като самостоятелна държава не е никак успешно. При двете си досегашни участия (1994 и 2002) руснаците отпаднаха след груповата фаза.

Основната задача на Фабио Капело е да промени тази тенденция и да класира „сборная“ възможно по-напред в шампионата, за да може Русия да рекламира по-добре собственото си домакинство на световното първенство през 2018 г. Руснаците пристигнаха на Мондиал 2014 със самочувствието, че нямат загуба в последните си 10 мача. Големите притеснения са относно възможността да се повтори представянето от Евро 2012, където след победа с 4:1 над Чехия, последваха равенство с Полша (1:1) и загуба от Гърция (0:1) и отпадане след груповата фаза.

Съставът на „сборная“ е съставен изцяло от играчи от вътрешното първенство, което въпреки наливането на солидни финанси не се радва на глобална популярност. Въпреки националният тим на Русия винаги е считан за спящ гигант. Капитанът Роман Широков отпадна и сега цялата отговорност около изграждането на атаките ще падне върху Алан Дзагоев.

Южна Корея премина доста трудно през квалификациите в Зона Азия, а съставът за Мондиал 2014 е доста променен. Селекционерът Хон Мюн Бо заложи на доста играчи, които спечелиха бронзовите медали от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Ядрото е от играчи, свикнали с мачове на най-високо ниво. Хон Джун Хо, Ки Сун Юн, Ко Джа Чеол и Сон Хюн Мин са калени в мачове от Висшата лига и Бундеслигата. Това обаче не означава, че корейците нямат проблеми в представянето си. В последната си контрола те допуснаха 4 гола и записаха две победи и четири загуби в шестте си проверки през 2014 г.