Легендарният треньор Георги Василев е човекът, който прогнозира крайния изход на днешните три мача от световното първенство в Бразилия.

Разбира се, Гочето, като немски възпитаник, се спря по-подробно върху мача на деня – Германия срещу Португалия.

“Португалия разполага с Кристиано Роналдо, който е най-добрият футболист в света в момента. Казват, че една птичка пролет не прави, но специално в случая поговорката не важи. Роналдо е лицето, моторът, двигателят на португалците. Въпреки това аз прогнозирам победа на Германия. И то по-убедителна. Моите аргументи са следните. Първо, Роналдо не е във форма, тъй като имаше контузия. Даже участието му до последно беше под въпрос. Второ, никога не подценявайте Бундестима. Германия е сила, доказала се в годините, а в момента разполага със стойностен отбор, способен да постигне целта си. Не вярвам немците да се стреснат от Роналдо, напротив, ще вземат необходимите мерки. Ето защо аз смятам, че германците ще спечелят с 3:0.

Що се отнася до останалите двубои, имам съвсем бегла представа за състоянието на съперниците. Гана е по-добрият, но и по-непостоянният състав в сравнение с Щатите. Но в американския футбол се забелязва еволюция в последните двайсетина години.

Мисля, че Нигерия ще спечели срещу Иран, но успехът няма да дойде лесно. Вече се видя, че на настоящия Мондиал слабите съперници липсват. Времето на аутсайдерите отдавна изтече”, заяви Василев.

Прогнозите на Георги Василев
Германия – Португалия 3:0
На полувремето 1:0


Иран – Нигерия 0:1
На полувремето 0:0


Гана – САЩ 1:1
На полувремето 0:0


Прогнозата от събота: Цанко Цветанов успя да познае единствено победата на Колумбия над Гърция, без да улучи точния резултат. Той обаче се препъна в предвиждането на мачовете Уругвай – Коста Рика, Англия – Италия и Кот д`Ивоар – Япония.