Дунав 8806 заслужи поредно признание у нас. Както вече съобщихме, баскетболният шампион на България при жените бе определен от ръководството на НБЛ за клуб с най-добра маркетингова политика.

"Дунавци показаха най-мащабна визия и бяха на ниво във всички категории за маркетинг, връзки с медиите, реклама и социална политика през сезона", заявиха от лигата по този повод. Наградата бе връчена на административния мениджър на клуба Димитър Петров. Той е дълги години в баскетбола като играч, а през последните два сезона е част от щаба на "Дунав 8806".

Г-н Петров, какво стои зад тази награда?
Тази награда е плод на труда на много хора - ръководство, начело с президента Красимир Трифонов, целият екип от спонсори, ВИП клуба, PR, всички наши фенове и разбира се баскетболистите и треньора Георги Божков.

Подобен приз се връчва за първи път. На какво се дължи това?
Той е част от политиката на НБЛ за популяризиране на баскетбола у нас. В тази връзка по врме на сезона бяха проведени няколко семинара с баскетболни специалисти и бизнес мениджъри. В това отношение ние имаме невероятния шанс да работим в клуба с Иван Иванов от "Тива Ком". Той има изключително новаторски идеи, благодарение на които се роди ВИП клуба. В него са събрани над 20 успешни местни фирми, които подкрепят спортната емблема на Русе - Дунав 8806. Това важи и за Димитър Димитров, който е изключително деен и идеен по отношение на маркетинга на нашия клуб.

Как всъщност работи механизмът в Дунав 8806, довел до тази награда?
Под ръководството на президента Красимир Трифонов в Дунав 8806 е създадена организация на много добро ниво, което бе оценено и от БФБаскетбол и НБЛ. Налице са спонсорите в лицето на "Тива Ком", "Оргахим", "Такси 8806", "Дунавски драгажен флот", "Холеман", "Строител" и др. Те се допълват от ВИП клуба с над 20 успешни местни фирми. Община Русе в лицето на един от най-големите фенове на баскетбола зам.-кмета Свилен Иванов внася необходимата стабилност. Моята роля е да координирам с БФБаскетбол, НБЛ, ФИБА всичко преди, по време на и след всеки наш мач. Естествено феновете са нашето голямо богатство.

С оглед на това какво да очакваме от Дунав 8806 за новия сезон?
Постоянно увеличаващите се наши фенове ни задължават Дунав 8806 винаги да е в борбата за златото в първенството и турнира за Купата на България. Последният мач от финалната серия срещу Левски ни дава увереност, че проектът Дунав 8806 ще се развива и когато се преместим да играем в новата зала, повече от половината от 5 600 места ще са заети на нашите мачове. С това нараства и популярността на баскетбола сред децата, което е наш важен социален ангажимент. Надявам се през новия сезон и множеството здавословни проблеми в състава от миналата година да ни заобиколят и момичетата под ръководството на Георги Божков да ни носят още повече радостни моменти и всички заедно - ръководство, спонсори, ВИП клуб, Община, треньор, играчи и фенове да вървим към нови върхове.