Има участник познал точния резултат. Така най-често коментират любителите на всякакви футболни и спортни залози. Разгромът на Испания от Холандия с 1:5 едва ли е бил прогнозиран и още повече познат от футболните маниаци. Е, намери се човек, който е познал точния резултат и той е...испанец. 56-годишният архитект по професия и учител по пеене Хакобо Риос-Капапе е прогнозирал точно 5:1 в полза на Холандия.

Ето историята на Капапе. Архитектът минал да зареди гориво на бензиностанция, която разигравала игра с прогнози на мачовете, а наградите са различно количество безплатно гориво. Голямата награда е 100 хиляди евро. "Разбира се, че желаех Испания да победи, но си помислих, че ако Холандия спечели, ще бъде с голям резултат и затова маркирах 5:1", разказва Капапе пред "Марка".

"По време на мача забравих каква прогноза съм дал, дали беше 1:4 или 1:5. Когато Холандия отбеляза петия гол си помислих, че губя, защото съм прогнозирал 1:4. Оказа се обаче, че съм дал резултат 5:1 за холандците", допълва испанецът.

Риос-Капапе се закани да направи още една прогноза за следващия мач на Испания - срещу Чили. "Утре отивам да заредя гориво и ще дам резултат 5:1 в полза на Испания, това ще бъде моето отмъщение", казва испанецът.