Най-сексапилните футболисти на Мондиала подкосяват краката на мацките.

Атлетичните и чаровни футболисти от Мондиала подкосяват краката не само на мацките, но и на дизайнерите. Освен хипотетични шампиони в леглото апетитните мачовци са и отлични модели. Повечето от тях се вписват перфектно в поредната рекламна кампания. Футболистите са сред предпочитаните спортисти за лица на марки, защото не са досадно високи като баскетболистите, универсални бойци са и влизат във всяка дреха. Но така или иначе те най-често населяват мокрите сънища и категоричните намерения на дамите. Ето примерна класация на сладурите. И понеже Роналдо почти винаги оглавява подобни състезания, в това решихме да му дадем почивка.

1. Верният
Икер Касиас, Испания

Тази година списание "Гламър" го нарече най-сексапилния футболист тук и сега. Перфектна външност и класа на терена. 33-годишният вратар на испанците през цялата си кариера играе само за един отбор - "Реал" Мадрид. Там е от 1999 г. и в момента е капитан на Белия балет и на националния тим. Подобно на съотборника си Серхио Рамос стана татко тази година -приятелката му Сара го дари със син през януари. Двамата са гаджета от 2009 г., тя е спортен журналист.

Преди дни след тренировка на националния отбор беше помолен от млада жена да подари фланелката си на брат й, който е в инвалидна количка. Касиас го стори на драго сърце и разплака от радост почитателката на отбора.

2. Танцьорът
Неймар, Бразилия

Той е приятно лукав и изкушаващ, детето чудо на Бразилия. В отлична форма е и феновете са нетърпеливи да го видят в нападение. Макар и само на 22, вече му предричат кариера като на Пеле. Когато е на 18, дебютира в националния тим и в мача срещу САЩ бележи гол с глава. Година по-късно става татко за първи път. Каролина Дантас ражда сина им през август 2011-а, но двамата остават приятели. Неймар описва бащинството така: "2,8 килограма чисто щастие". След това той излиза с актрисата Бруна Маркезине, но миналия февруари, около Свети Валентин, се разделиха. Свободен и секси, със сигурност ще бъде един от любимците на терена. Неймар е известен и като ревностен християнин. Той казва: "Животът има смисъл, когато висшата ни цел е да служим на Христос". Неймар е пълен с таланти. Добър е на пианото и танците. Видеото, в което танцува в съблекалнята на "Сантос" около съотборниците, се превърна в голям хит в нета. Неведнъж е участвал в клипове на известни бразилски изпълнители. Играчът на "Барселона" ще получи 74 млн. долара заплата за пет години в тима.

3. Геният
Пике, Испания

Жерар Пике, любимият на Шакира, се смята за един от най-сексапилните футболисти на всички времена. Фенките не спират да обсъждат прекрасно изваяните му устни. 27-годишният красавец е определян и като футболист гений с IQ от 140. Той обаче не е сред ергените и от две години даже е татко на малкия Милан.

4. Палавникът
Оливие Жиру, Франция.

Франсето е на 27 и също е завоювал позиция като един от най-атрактивните мачовци на терена. По сините му очи и кестенява коса въздишат много дами. Обикновено се носи леко брадясал, а татуировките му изпъкват по мускулестите ръце. Камерата го обича. От него би станал и страхотен актьор, твърдят специалисти. Изглежда секси и в екип, и с костюм и вратовръзка, и по бельо. Той обаче също не е сред свободните мъже. През 2011-а се жени за приятелката си Дженифър, с която имат дъщеричка на годинка. Това обаче изобщо не го спира да палува. Буйната му кръв често го въвлича в любовни прегрешения въпреки халката, която носи. Наскоро френското острие бе изловено в няколко изневери с британски модели. Той дори си призна, че е кръшнал с надарената Силия Кей и си посипа главата с пепел. Разкаянието му издържа кратко. Половинката му Дженифър преглътна нов горчив хап. Това се случи, след като бе разкрито, че мъжът й е ползвал услугите на проститутка след среднощен запой. Дженифър е съгласна да даде нов шанс на грешника, но само ако семейството им се завърне във Франция.

5. Усмивка за милиони
Хамес Родригес, Колумбия

Младокът е дебютант на Мондиала и освен че веднага се причисли към най-привлекателните мъже, от него се очаква да изиграе и важна роля на терена. И за него казват, че е дете чудо - колумбийският 007 на терена. Тъмните му очи и коси пленяват мацките, а усмивката му наричат "великолепна". Един от най-скъпите футболисти в историята на Колумбия. Силен и експлозивен в играта си, Хамес е от най-ярките млади таланти в Южна Америка. Казват, че е наследник на иконичния колумбиец Карлос Валдерама. "Валдерама е много интелигентен футболист, който прави голове от нищото. От дете мечтаех да облека фланелка с номер 10 и съм щастливец, че се случи", казва Хамес. Офанзивните плеймейкъри, най-великите и известни играят под този номер - Пеле, Марадона, Меси.

На Световното Хамес идва след отличен първи сезон в "Монако", като преди това беше трансфериран за 45 млн. евро от "Порто". Не е известно сърцето му да е ангажирано, така че за всяка почитателка има надежда.

6. Тату Маниака
Серхио Рамос, Испания


Играчът на "Реал" Мадрид има 11 татуса - по ръцете, гърба, дясната китка и левия среден пръст. Някои от тях са инициалите на родителите му, неговите и на брат му и сестра му. Първата татуировка си прави, когато е на 15. На 19 се снима за испанско списание гол, само по бутонки, които прикриват мъжкото му достойнство. Сесията е благотворителна - той дарява парите от снимките на жертвите от цунамито в Южна Азия. Казва, че за добра кауза си струва. Харесва коридите и като малък е мечтал да стане тореадор. През май приятелката му Пилар, тв водеща, го дари със син, когото нарекоха Серхио Рамос-младши.

Стълбът в отбраната на "Ла фурия" в миналото прекара през постелите си редица известни жени. Водещи на спортни предавания, модели и певици са само част от завоеванията му на нежния фронт. Към момента обаче Рамос се е кротнал и е еталон за примерен баща.

7. Голмайсторът
Робин Ван Перси, Холандия

С красивото си лице, плътни устни и страхотна физика Робин ван Перси може да покори и Холивуд. Приятно посребрели кичурчета се опитват да блеснат по тъмната му коса, но това му придава още повече чар. Роден е в Ротердам в семейството на художничка и скулптор преди 30 години. Макар да претърпя някои контузии, заяви, че е 100 процента готов да влезе в битка за купата. През 2005-а някаква миска го дава под съд заради изнасилване, но разследването доказва, че сексът е бил по взаимно съгласие. Въпросната Сандра признава, че си е съчинила историята, но той престоява 14 дни в ареста. За щастие съпругата му Бучра Елбали, която е от марокански произход, го подкрепя през цялото време и му прощава изневярата. Двамата са родители на Шакил и Дина. Перси е изиграл 79 мача за националния отбор и е вкарал 41 гола. Той е холандският футболист с най-много голове за страната си.

8. Бейби фейс
Хавиер Ернандес-Чичарито, Мексико

Той винаги е на правилното място в правилното време. Нашественикът с бебешко лице е смъртоносен пред врата, отсичат спецовете. Играчът на "Манчестър Юнайтед" се бори за отправна точка и когато му се даде шанс, винаги бележи. Във вените му тече футбол - син е на известния мексикански футболист от близкото минало Хавиер Ернандес Гутиерес и е внук на Томас Балкасар, легенда на "Чивас" и участник на световното първенство през 1954 г. На фланелката му пише Чичарито, което значи грахче. Прякорът идва от баща му, познат като Чичаро - заради зелените му очи.

9. Новият Марадона
Езекиел Иван Лавеци, Аржентина

Отявлен християнин, 29-годишният играч на "Пари Сен Жермен" е известен и с манията по татуси. Изрисувал е "Исус" на гърдите си. Наричат го "новия Марадона". Заради това и една от рисунките по тялото ме е на Диего с топка на главата. Езекиел има още пистолет и значка на местния футболен клуб "Росарио Централ". По последни данни дама на сърцето му е Яния Скрепанте, но при толкова чар никога не се знае кога ще почука изкушението.

10. Даниелe де Роси, Италия
Мрачното мачовско излъчване на Де Роси би се понравило само на ценителки. Юнакът се ражда в Рим и да бъде футболист е в ДНК-то му. Татко му Алберт е известен играч, а сега и треньор на "Рома Примавера". Де Роси се венчава за танцьорката Тамара през 2006-а, която предната година го дарява с дъщеря им Гайа. Роси сменя номера на фланелката с рождената дата на Гайа - 16 юни. С Тамара се разделят три години по-късно. През 2014-а той стана татко за втори път, след като любимата му Сара Фелбербаум роди дъщеря им Оливия. Де Роси става шампион с Италия от Световното през 2006 г. и има 93 мача и 15 гола като национал. Винаги е играл за "Рома".

11. Сексапил от Самоа
Тим Кейхил, Австралия

34-годишният нападател играе за New York Red Bulls. Тим е сред най-красивите футболисти и заради гените си - майка му е от Самоа, а баща му е англичанин. Той е женен за Ребека Грийнхил, с която са заедно от хлапета. Венчават се на церемония в Лас Вегас. Имат четири деца - три момчета и едно момиче. Семейството има жилища в Сидни, Флорида и Англия, където Том е играл за "Евертън".

През 2006-а Кейхил по време на световното става първият австралиец, отбелязващ гол на Мондиал. Брат му Крис също е професионален футболист и е капитан на националния тим на Самоа. Тим има татуиран цял ръкав - от рамото до китката на лявата ръка.