След 16 години отсъствие от Световни първенства Колумбия се завърна с победа на Мондиала в Бразилия. Пред погледа на контузената звезда Фалкао, играчите на Хосе Пекерман надделяха над Гръция с 3:0 и дадоха заявка за първото място в групата. Попаденията бяха дело на Пабло Армеро, Теофило Гутиерес и Хамес Родригес

Срещата започна отлично за колумбийците, които излязоха напред в резултата още в 5-ата минута. Куардадо финтира защитник, пусна топката успоредно на вратата, Гутиерес прескочи кълбото, а Армеро простреля вратаря за 1:0.

Гърция отвърна с няколко опасни атаки, а като цяло двата тима почти не задържаха топката в средата на терена. Атаките към двете врати се редяха една след друга, като не липсваха и грубите влизания, които да развалят доброто впечатление.

След почивката Фернандо Сантош направи две бързи смени с идеята да промени развоя на срещата, но вместо това гол падна отново във вратата на Карнезис.

В 58-ата минута Теофило Гутиерес вкара топката в мрежата, след като засече центриране от корнер, продължено от Агилар - 2:0.

Попадението уби ентусиазма на гърците, а темпото на игра спадна. В минутите между 70-а и 80-а треньорите направиха общо пет смени, което накъса играта, а гърците вече се бяха предали.

В последните секунди на срещата звездата на Колумбия Хамес Родригес развинти защитата на Гърция и с удар по земята оформи крайното 3:0.

Другата среща в групата е между Кот Д'Ивоар и Япония.