Стартира онлайн играта #закойсме, благодарение на която всеки може да подкрепи любимия си отбор и да играе онлайн на Световното.


След като българският отбор няма да участва в Световното първенство, за кого ще викат футболните запалянковци? На този въпрос отговаря Gong.bg, като стартира #закойсме – интерактивна игра за всички фенове на цар Футбол.

На страницата на играта потребителите на Gong.bg могат да усетят тръпката на най-голямото спортно събитие на годината, но по-важното – да се борят за голямата награда – пътуване с националния отбор до Азербайджан за първия мач от квалификациите за Евро 2016. Също толкова атрактивни са и останалите изненади – 20 души, класирани на второ място, ще получат билети за мача България-Хърватска от квалификациите за Евро 2016, а третото място ще донесе на 200 късметлии специални тениски.

Какво обаче трябва да направят футболните запалянковци? От днес, 12 юни, до 14 юли, на страницата на играта, феновете трябва да отговорят на въпроса кой е фаворитът им за световен шампион и кой е фаворитът им за победа във всеки мач. След това могат да подкрепят своя любим отбор, като играят в онлайн игра на дузпи. Всяка победа носи на потребителя определен брой точки, като правилата на играта са като в истински мач. Именно това я прави максимално реалистична и интригуваща.

Също като на Мондиал 2014, футболните двубои могат да се играят само веднъж, без възможност за реванш. #закойсме следи в пълна степен развоя на Световното – футболните онлайн срещи са паралел на мачовете от Мондиала, като по този начин феновете могат да разиграят даден мач 36 часа преди той реално да се случи на терена. Колкото повече победи отбележи даден фен, толкова повече точки трупа, респективно, толкова по-големи стават шансовете му да спечели награда. За да са максимално подготвени за Световното, феновете могат да тренират онлайн и да упражняват 11-метровите удари неограничен брой пъти.

Имената на победителите ще станат ясни на 18 юли. За да се включат в #закойсме и да подкрепят своя фаворит, феновете трябва да са навършили 18 години и да се регистрират, веднага след като влязат в онлайн платформата.