Националният отбор на Камерун не се качи в чартъра и отказа да замине тази сутрин за Бразилия за участие на световното първенство, съобщава “L` Еquipe”. Причината е проблем с размера на премиите към футболистите.

Предложените суми са били далеч от очакваните. Затова Ето` О и неговите съотборници не мислят да отстъпват.

Играчите бяха приели да отложат стачката по време на тренировка на 23 май, за да играят на 1 юни контрола срещу Германия /завършила 2:2/, но днес са изпълнили заканата си.

Напрежението се покачи при последната контрола, спечелена срещу Молдова с 1:0. Футболистите са бойкотирали националния флаг в присъствието на министър-председателя. По традиция те трябва да поемат знамето от ръката на държавния ръководител, преди да отпътуват за Мондиала.

При създалата се конфузна ситуация селекционерът Фолкер Финке е поел флага. Самуел Ето`, пък, който официално се води контузен, се е появил едва за второто полувреме от мача.

Камерунските национали очакват промяна на статуквото, но са единодушни в решението си да не отстъпват. Те са готови да останат още няколко дни в столицата на страната Яунде. Пред хотела им има стотици запалянковци.

Дебютният мач на Мондиала за „неукротимите лъвове“ е идната събота срещу Мексико.