В БСП са скочили глупаците, които не разбират Станишев. Кирил Добрев иска да е като баща си и пробутва протежето си Драгомир Стойнев, но няма качества. Не може да бъде като Кольо Добрев. Георги Кадиев защитава собствения си интерес. Мерджанов е със силния на деня, но е готов да го предаде. Няколко групи се борят в момента в БСП и това е проблемът на партията. Това обяви Красимир Райдовски пред "Всяка неделя" по Нова телевизия.
„Сега искат да накиснат Станишев. Пак ще кажа, че в БСП са скочили глупаците, които не разбират Станишев. Не е възможно един човек да е виновен. Той се предоверява. Кои са предателите? Ето един Калфин. Станишев го извади го от нищото, направи го министър, а къде е сега... Меглена Плугчиева – първа занесе цвете на Бойко Борисов, за да му честита една от победите. Истината е, че партията няма кадри. В БСП кадрите са събрани на принципа на шуробаджанащина. Станишев вече показа, че може за удари по масата със задължителния вот. Това не е добре на ДПС, а за СДС е добре”, обяви Райдовски.

Той се върна и назад във времето, за да говори по темата за предателството в БСП. „Луканов е корифей в предателството, но не ламтеше за пари. Той не беше като Кънчовците. Луканов искаше да разтури БСП и да направи малка лява партия, която винаги да е в парламента. Разгромът в БСП на база предателство започна още през 1990-а, когато водещите в партията спасяваха собствената кожа. Те разграждаха, но за себе си. Принципът бе стани да седна аз. Луканов каза, че излиза от парламента, но не излезе. Говоря за газовия скандал. Демагогията и лицемерието на Луканов като партиен човек бяха на високо ниво. Той използваше в. „Дума” срещу Виденов. Че нали Луканов призна, че е тръгнал за САЩ, за да сваля правителството на Виденов. Лукана освен себе си не уважаваше никого друго. Той се бореше да сваля Виденов и това е доказан факт”, добави Райдовски.

Според него сега АБВ продължава политиката на Луканов. „В структурата АБВ само Румен Петков разбира от политическо строителство, а Първанов пък е обединител на хората, които не обичат Станишев. Трябва ли да си спомним, че Първанов бе майката и бащата на Тройната коалиция, а сега не харесва ДПС”, завърши Райдовски.