Стотици хора са били убити при нападения на "Боко Харам" в четири села в Североизточна Нигерия, предаде Франс прес, позовавайки се на депутат и местни жители.
Според някои местни лидери, броят на жертвите от днешните смъртоносни атаки в района Гоуза, щата Борно, е между 400 и 500, но все още няма потвърждение от независим източник заради лошите комуникации в региона.
Депутатът Питър Байе заяви пред Франс прес: "Убийствата са масови, но никой не може да даде точна бройка за загиналите, тъй като никой не е успял да стигне до мястото на клането.

Причината е, че терористите все още са там. Те са превзели целия район".
Според Асошиейтед прес заклани са най-малко 200 души, в три села в Североизточна Нигерия, а военните не са успели да се намесят, макар че са били предупредени за това, което предстои.

Един от местните лидери твърди пред агенцията, че
местните управляващи са поискали от армията да изпрати войници, които да защитят населението, след като са чули, че буновници се готвят да ги атакуват, но помощ така и не присигнала.

"Когато пристигнаха ние помислихме, че това са войниците, които помолихме да ни помогнат", казва източникът на Асошиейед прес.
Терористите пристигнали в пикапи, които често се използват от нигерийските военни, и казали на местното население, че са войници и "тук сме, за да ви защитим". Те използвали същата тактика, както при отвличането на 300-те ученички от град Шибок на 15 април.

"След като хората се събрали в центъра по заповед на "военните", бунтовниците започнаха да крещят с всичка сила "Аллах е велик, Аллах е велик" и след това дълго стреляха по хората, докато всички пред тях не паднаха мъртви", разказва очевидец, пожелал анонимност от съображения за сигурност.