Екипи на Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград са взели проби от кухнята на хотел „Божур” в Банско, където тази сутрин 12 ученици се почувстваха зле и бяха транспортирани в болницата в Разлог.
Взети са проби от персонала, от хранителните продукти и от водата в хотела, а резултатите се очакват по-късно. Междувременно се разбра, че само шест деца, от приетите 12 със симптоми на хранително отравяне тази сутрин, остават на лечение в инфекциозното отделение на болницата.

Групата е от 145-о ОУ София, пристигнали са на "зелено училище" в Банско на 30 май - петък. Тя се състои от 64 деца. Децата са дехидратирани, със симптоми на хранително отравяне – повръщане. Други от децата са с разстройство.

Две от децата са имали завишена температура и става дума за бактериално хранително отравяне. Родителите на децата са уведомени. Снощи групата е вечеряла кебапчета. Също така стана ясно, че в Банско и хотела от два дни се прави профилактика на водопреносната мрежа. Поставени са табели в тоалетните, а минерална вода имало навсякъде.