Двама мъже в разцвета на силите си загинаха нелепо в жестоки челни удари в крайпътни дървета по време на гонка с личните си автомобили. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта по пътя Смирненски-Ветово.
37-годишният Мусаметин Камбешев и 44-годишният Юсеин Юсеинов, и двамата от Смирненски, вдигнали адреналина си в селската кръчма и след няколко чашки започнали спор коя от колите им - БМВ и „Опел Вектра“, е по-мощна и по-бърза. Накрая двамата се хванали на бас и решили да премерят конските сили под капака на автомобилите на пътя. Мусаметин седнал зад волана на БМВ-то си, а Юсеин се качил в опела си.
Стартът бил даден около 19 часа в края на Смирненски, като уговорката била гонката да бъде до Ветово и обратно. Пияните мъже се понесли с ревящи двигатели в дъжда по третокласния път, но на километър преди табелата на Ветово мокрият асфалт и образувалите се локви им устроили капани. С голяма скорост Юсеин и Мусалитин се врязали в две големи локви и аквапланингът ги изхвърлил челно към две дървета отляво и отдясно на пътя точно до гробището на Ветово. От удара беемвето се разцепило на две през средата, а опелът останал без предница. Мусалитин загинал на мига, минути след това издъхнал и Юсеин.
В 19.21 часа на тел.112 е получен сигнал за трагедията. На място отишла линейка на Спешна помощ във Ветово, но екипът само установил смъртта на двамата шофьори. Телата са извадени от спасителния отряд на пожарната, след като били разрязани нагънатите ламарини на колите.
„Днес за нас е черен петък, трагедията е голяма. Двамата са сериозни и отговорни мъже, но явно алкохолът ги е подтикнал към това безумие в дъждовното време. Всички скърбим за тях“, нареждаше вчера пред „Утро“ кметът на Смирненски Зиафет Тахиров. Загиналите работели като строители по обекти във Ветовско. Мусалитин имал съпруга и две деца в детската градина. Юсеин също бил семеен, дъщеря му наскоро се омъжила.