На 31 май от 16:00 часа зрителите на Discovery Channel ще станат свидетели на един от най-високотехнологичните проекти в модерната история. В рамките на поредицата „Проект „Световно първенство“ телевизионният канал ще излъчи епизод, посветен на „Арена Коринтианс“ – стадионът, който ще бъде домакин на откриващия мач (Бразилия срещу Хърватия) от най-голямото футболно събитие на планетата.

Едночасовото предаване дава поглед зад кулисите на строежа на мега съоръжението. "Арена Коринтиънс" или „Арена де Сао Пауло“, както ще бъде познато името на стадиона по време на футболната надпревара, претърпява сериозни строителни дейности в последните 3 години, за да покрие стандартите на FIFA. Епизодът, посветен на арената, ще покаже както изграждането на мега стадиона  - квадратна конструкция с 65 000 места - така и иновативните нововъведения като най-големия видео екран в света с 210 000 LED светлини и стъклена фасада, чийто овален дизайн пресъздава ефекта на топка, влизаща във футболна врата. Западният вход на арената е декориран с изкуствени езера, които ще функционират и като фонтани в избрани моменти на футболните спектакли.

Ремонтните дейности на „Арена Коринтианс“ започват след като градската управа на Сао Пауло решава, че реконструкцията на съществуващия градски стадион, в унисон със стандартите на FIFA, би била прекалено скъпа. Това е и причината сумата от 395 милиона долара да бъде инвестирана в изграждането на изцяло нов супер стадион на местния клуб „Коринтианс“.

Припомняме ви, че поредицата „Проект „Световно първенство“ изследва създаването и обновяването на три от най-грандиозните стадиони в Бразилия (виж инфографиката по-горе). Всички те ще бъдат домакини на мачове от футболната надпревара. Следващите два епизода ще се излъчат на 31-ви май и 7-ми юни от 16:00 часа и ще покажат реконструкцията на съответно „Арена Коринтианс“ и Арена Амазония" – стадион, изграден в сърцето на бразилската джунгла.