Какво ще си помислите, като погледнете тази снимка? Че стадионът е „Ноу Камп“, „Алианц Арена“ или някой друг европейски красавец?
Не, съоръжението е основно обновеният стадион на Гюргево, а фотосът ни бе изпратен от наш верен читател. Човекът отишъл да гледа мача между гюргевския „Астра“ и „Стяуа“ и останал толкова впечатлен, че решил да ни покаже какво става отвъд Дунава.
И какво се вижда? Първо, че мачът се играе на електрическо осветление и на терен, който напомня за приказен зелен килим. Второ, че трибуните са покрити с козирка открай докрай и всички фенове са защитени при дъждовно време.
Като направим сравнение с Градския стадион на Русе, да ти стане тъжно, че и обидно. Игрището - според спомени на възрастни фенове - е изградено през 1956 година и оттогава се поддържа с козметични ремонти. Като застанеш на тъча и погледнеш линиите, сякаш виждаш красиво начупени дунавски вълни. Не знаем дали трябва да споменаваме за изграждането на скромната козирка, която ще брани от дъжда само богоизбраните фенове от ВИП-сектора.
Та туй е Русе в сандвича с футболните примери - на север с Гюргево, на юг с Разград! Все градчета, които иначе са на светлинни години от най-големия български град на Дунав.