„Поставихме дренажна и поливна система, както и резервоари за водата под земята. Осветлението е готово. Мисля, че в рамките на месец и половина-два ремонтите ще приключат. Съблекалните и възстановителният център също са готови. В момента реновираме едното от изкуствените игрища. Започваме да правим ново, по-голямо. Направихме и три малки“, казва президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, цитиран от вестник „Тема Спорт“.
Така на практика той дава отговор на въпроса какво се прави по базата предвид сериозните цели с развитието на школата. 
Според клубния шеф „Дунав“ можел да постигне повече в мачовете срещу „Иртиш“, тъй като отборът от Казахстан бил преодолим съперник. 
„Успяха да ни надхитрят и в двата мача, без да ни надиграят. Дължи се както на опита, а може би и на бюджета. Драми и трагедии няма да правим. Знаем кои сме и какво можем. Напротив, след мача влязохме в съблекалнята и поздравихме момчетата. Вече гледаме към работата си в първенството. Моята задача е да осигурявам бюджета. За новия сезон се очертава да е леко завишен. Дотук е подсигурен на 80 процента. Всичко е изчистено. Футболистите получиха премиите си за участие в Лига Европа. Всичко е наред“, казва д-р Симеонов.
Той смята, че най-важната задача пред представителния отбор през новия сезон ще е да се утвърди в елита.
В същото време УС на ФК „Дунав“ благодари с официално писмо на феновете, подкрепили отбора при тежки метеорологични условия в мача реванш срещу „Иртиш“.