Говорителят на силовата спецоперация, която Киев Киев провежда в Донбас, Владислав Селезньов обяви, че на опълченците в Донецк е поставен нов ултиматум. Или ще се предадат, или ще бъдат унищожени с високоточни оръжия, предава РИА Новости.
Според Селезньов опълченците не са приели предложението на командването на антитерористичната операция (АТО) да се предадат в замяна на което, ще бъде гарантиране безопасността им.

Сега е поставен нов ултиматум, ако те не се предадат "по контролираните от тях обекти ще бъдат нанесени удари с високоточно специално оръжие", предупреждава Селезньов, цитиран от УНИАН.

След кръвопролитните боеве вчера в района на летището, опълченците в момента са се укрепили в зданието на Донецката областна администрация, в сграда на Службата за сугурност и много други обекти в града.

Премиерът на Донецката народна република Александър Бородай обяви, че са загинали приблизително 100 опълченци и мирни жители, а Донецкият градски съвет дава данни за 40 загинали, предава РИА Новости.

Същевременно пресофицерът от щаба на АТО Алексей Дмитрашковский признава, че опълченците още на са капитулирали, но изтъква, че "убитите са не по-малко от 200 души. Следствената група продължава работата си и точните данни ще бъдат оповестени тази вечер", казва Дмитрашковский.