Брилянтен служител в инвестиционна банка, който се хвърли от офиса си в небостъргач в Лондон, е бил обсебен от уговорка за самоубийство на двама влюбени, които вярвали, че ще се преродят в паралелни вселени като хора, спечелили джакпота от лотарията. Това стана ясно по време на слушания в съд тези дни. Американецът Габриел Магий, служител на Джей Пи Морган, се хвърли през прозореца на офиса си, докато хората пристигаха на работа в 33-етажния небостъргач Канари Уарф през януари.
Съдът чу как Магий е имал „тъмна страна“ и постоянно е бил заснеман от камери за наблюдение как се опитва да се качи на покрива на небостъргача в седмиците си преди смъртта си. В месеците преди самоубийството той е направил най-малко два опита да се качи на покрива на сградата. В крайна сметка той е успял вечерта на 27 януари.

Разследване на неговия работодател е открил съобщение в компютъра му, в което пишело „скачай“. В други пък, по-ранни, пишело „опитай се да скочиш от сграда“ и „мразя живота си“. Преди фаталния скок той е изпратил съобщение на приятелката си Вероника Странд няколко текстови съобщения, докато е пил текила на покрива на сградата.

Бившата му приятелка Луси Пинчес каза вчера, че Магий е бил обсебен от концепция за паралелни вселени и уговорка на двама студенти от САЩ да се самоубият. „Имаше една история за двойно самоубийство в САЩ, там двама студенти се самоубиха. Имаше нещо общо с квантовата физика, двамата студенти бяха свързани със смъртоносни инжекции с номера от лотарията. Това било така, за да може те да се събудят в свят, в който са спечелили от лотарията“, каза още тя.

Двамата са се разделили в края на 2012 г. след четири години заедно. Връзката се разпаднала, когато Магий започнал да се държи все по-странно. „Той беше уникален, беше невероятно интелигентен, имаше брилянтен ум. Беше много мил, креативен. Имаше приключенски ду, обичаше да опитва нови неща. Той обаче имаше и тъмна страна. Винаги чувствах, че той стада от някаква депресия. Понякога тя се влошаваше, понякога беше по-добре. В него обаче имаше мрак, който бе свързан с неговата креативност“, каза още тя.

Магий се хвърли от последния етаж на небостъргача около 08:00 часа на 28 януари и падна върху покрива на девети етаж. Психоаналитичка, лекувала Магий десет месеца през 2012 година, каза, че е нямало причини да се предполага, че той е под риск от самоубийство.

Магий, наричан от приятелите си Гейб, е живеел във Великобритания от 2007 г. Той е работил близо 10 години в Джей Пи Морган. Там той се е занимавал с авангардни софтуерни решения, които трябва да носят големи печалби, предричайки тенденциите на пазара. Негови колеги споделиха, че работата му не е била стресова и той е бил щастлив в дните преди самоубийството.