90 на сто от района в Калоферския Балкан е претърсен, но до момента няма следа от момчетата. Ако и днешната акция се окаже неуспешна, утре сутринта в 6 часа спасителите започват отново. В момента се прави анализ на трите точки, засечени със сензорите на хеликоптера на Гранична полиция в южния Джендем, казаха от спасителните отряди.
Калекото на Веселин от Велико Търново - Кръстьо, каза, че до неделя родителите не са знаели, че племенникът му е изчезнал в планината. Чули по новините, че се търсят 3 момчета, но изобщо не предполагали, че сред тях е Веско.

В събота следобед Веселин се обадил на майка си и казал, че малко се пообъркали по пътя за Райското пръскало и затова ще останат на хижа "Рай". Успокоил я, че няма проблеми, и че вървят към хижата.

Едва в неделя сутринта, когато полицаите почукали на вратата на родителите,те разбрали какво се е случило. Майката на Христо от Велико Търново каза, че се е чула с него проследно в 11 часа в неделя. Той й казал, че изкачват някакви стръмни върхове. Затова не можел да говори много, но не споделил да има проблеми.

В момента 50-те спасители и 20-те военни продължават акцията по издирването. Два от седемте отряда са се срещнали на хижа "Рай", след като претърсили районите си, но не открили нищо.