Общината започна подготовка на бул. „България“ за наближаващия есенно-зимен сезон. Работни екипи на „Комунални дейности“ вчера запълваха дупките по платното в посока от Дунав мост към София.
През миналата седмица общинското предприятие е изкърпило участъка от Дъговия мост до хижа „Приста“ и пътя до Басарбово. След северното платно на булеварда ще бъде ремонтирано и южното.
Общината е ангажирана с поддръжката на булеварда, тъй като той минава през града. Съгласно сключения с Агенция „Пътна инфраструктура“ договор тази година за ремонтите, които правим, очакваме 41 000 лева, каза зам.-кметът Свилен Иванов.
Започналата преди години цялостна рехабилитация на бул. „България“ така и не беше изцяло довършена, защото изпълнителят холдинг „Пътища“ обяви фалит и се оттегли от обекта. Близо 4 години по-късно републиканският път все още няма акт 16. За сметка на това пък дупките се множат, а настилката е най-разядена около шахтите. Решетките на оттоците са затлачени, някои от тях са пълни с вода, други пък буквално са бетонирани с кал.