Отново се задава денят, в който ще удари часът в Бабово да преценят кой е най-големият майстор на греяната ракия и чия зелева чорбица е най-сполучлива през тази година. На 23 февруари в 11 часа на площада пред читалището ще се съберат стотици ценители на едни от най-апетитните български традиции. Фолклорният празник "Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра" се организира от читалище "Никола Вапцаров" в Бабово, от кметството и пенсионерския клуб в селото, подкрепа оказва и общинската управа в Сливо поле.  
Състезанията ще бъдат четири: за най-блага греяна ракия, за най-вкусна зелева чорба, за най-автентична старовремска софра и за най-напет юнак. Записването за участие в надпреварата за бабовските призове вече е в ход - то става на имейла на читалището [email protected] и на телефони 0889 187 068 и 0898 419 717. Всички останали, които ще дойдат да гледат и да се веселят, нямат нужда от записване. Но е добре да се подготвят за изкушенията, които ги очакват. 
Освен песните, танците, дегустациите и изненадите, на празника в Бабово отново ще гостува грамадният Юнашки тиган, който ще предлага уникални по аромат и по качество мезета. Копривщенският тиган-гигант е изработен от 78 кг специална неръждаема стомана, диаметърът му е метър и половина и в него се приготвят 350 порции едновременно, като това става на жив огън.