Д-р Владин Петров смени д-р Нели Петрова като изпълнителен директор на болницата. Това се случи вчера на общото събрание на акционерите на МБАЛ-Русе и така беше потвърдена напълно прогнозата на „Утро“ отпреди десетина дни. Както писахме тогава, началникът на отделението по анестезиология беше най-вероятната кандидатура сред останалите споменавани в медицинската общност имена - на директора на БЧК в Русе д-р Руденко Йорданов, шефа на Медицински център 1 д-р Стоян Стоянов, педиатъра д-р Свилен Досев и бившия шеф на РЦЗ д-р Цветан Данев.
На събранието вчера д-р Владин Петров първо беше избран за член на Управителния съвет на дружеството на мястото на д-р Нели Петрова, а после я смени и на шефския пост в най-голямата болница в областта. Направена беше и още една рокада - на мястото на д-р Антоанела Славчева в Управителния съвет влезе д-р Руденко Йорданов. Представителят на държавата Мария Ригова запази поста си.
„Предстои ни много работа както по отношение на медицинските дейности, така и по отношение на административните. Многопрофилната болница в Русе стои много добре, но както във всяко търговско дружество и в нея има възможност за промяна към по-добро“, каза пред „Утро“ новоизбраният изпълнителен директор на МБАЛ д-р Владин Петров.
Д-р Нели Петрова и д-р Антоанела Славчева отказаха да коментират решенията на събранието. Коментар на промените отказа и представителят на Министерството на здравеопазването, който се представи само като Кирилов.