Безнадеждно слабият отбор на „Дунав“ загуби с 1:2 изключително важния домакински мач срещу „Монтана“ и по този начин се засили главоломно към „В“ група, макар че пред тима все още стои мижав теоретичен шанс за спасение. Тази възможност тлее в илюзорна задължителна победа в последния кръг срещу „Ботев“ /Враца/. В същото време „Спартак“ /Варна/ не трябва да губи у дома срещу „Витоша“ /Бистрица/. При тази фантасмагория в сценария дунавци ще оцелеят в „Б“ група за сметка на „тигрите“ от село Бистрица.
„Дунав“ поведе срещу „Монтана“ при почти първата си атака. Йордан Димитров бе повален в наказателното поле и Ивайло Раденцов вкара отсъдената от варненския рефер Радан Мирянов дузпа. Гостите изравниха много бързо - бившият футболист на „Славия“ Благой Наков получи топката в малкия пеналт и спокойно прати топката в мрежата. Второто монтанско попадение падна след удар с глава на Руменов в 32-а минута.
След безумно слабото първо полувреме, в което отборът бе разкъсан на защита и нападение, „Дунав“ живна в първите минути след почивката. Този краткотраен импулс се почувства след влизането на Любо Иванов, който пораздвижи играта в предни позиции. После отново всичко бе мъка, въпреки че отборът стигна до два отлични шанса да изравни поне резултата - вратарят Христо Иванов извади по чудо коварен шут на Раденцов под гредата, а после озовалият се сам срещу рамката Деян Димов, вместо да скъса мрежата от няколко метра, се опита да търкулне топката по земя покрай Иванов, но той я отби щастливо с крак. За да довърши изтерзаните, този път повече от друг път зрители, реферът Мирянов като че ли спести втора дузпа за събаряне на Мамаду Уатара.
Не знаем по какви концепции и по какви книги се готвят футболистите на „Дунав“, но отборът буквално грохна през последните 20 минути. И то в мач с неособено високо темпо! Беше тъжно да се гледа в един момент как тимът се опитва да направи атака на мускули с трима човека отпред, а други 7 подтичват от собствената си половина в опит да се дотътрят някак в територията на „Монтана“. А в средата зее пространство, окупирано от играчите на гостите.
За някакви изчистени идеи в нападение трудно може да се говори. Всичко бе такава бъркотия, че и Лео Меси да бе влязъл в игра със син екип, трудно щеше да си подаде топката повече от два-три пъти с когото и да и било.  
И да кажеш, че „Монтана“ е някакъв супертим за нивото на „Б“ група? В никакъв случай! Просто отборът на гостите стоеше доста по-грамотно в тактически план, като кондиция изглеждаше видимо по-свежо, а при всяка възможност се опитваше да разгръща бързи контри с пробиви по фланговете и в оголената зона пред централните защитници на „Дунав“. При поне три от тези контри отборът на гостите можеше да доведе резултата до 1:3.
А на един тим като не му върви въобще, неприятностите идват една след друга. Левият бек Венцислав Йорданов бе ударен лошо в главата и трябваше да тръгне към болницата, откъдето се прибра у дома с 5 шева.
Какво ще стане идната събота във Враца?
Каквото и да стане и отборът да изпадне, накъдето  мазохистично марширува цяла пролет, ще е огромна грешка, ако бъде извадена метлата за повсеместна чистка. Защото, първо, в този тим има няколко футболисти, които въобще не са за изхвърляне. Друг е въпросът, че се намират в ужасна форма. И за „Б“, и за „В“ група, ще е нужно едно ядро около Хасанов, Милчев, Йорданов, Раденцов, Георгиев, Любо Иванов. Остава тези хора да се съгласят да продължат с „Дунав“, където и да играе отборът от есента. 
Другото - покрай мокрото да изгори сухото и да се селектира съвсем нов отбор от нулата, е амбициозен номер, който сме виждали.    
„Дунав“: Сашев, Хасанов, Стоян Георгиев, Милчев, Йорданов /26 - Григоров/, Димов, Раденцов, Петков /52  - Уатара/, Бахъров /46 - Л. Иванов/, Лазаров, Димитров.