Обидно малко зрители като за мач, след края на който „Дунав“ получи титлата си за шампион в „Б“ група, заеха места на Градския стадион. Да речем, че бяха 1500! 2000-най-много! А двубоят срещу „Верея“ /Стара Загора/ трябваше да е голям празник след четвърт век отсъствие на клуба от елита на България. Може би извинението този път бе в няколкото празнични дни и пътуванията на русенци извън града. Може, но пък историята помни други случаи, в които дъждът, атмосферното налягане, особеното слънцестоене и какво ли не още бяха сред мотивите да се спести мач на отбора. Както и да е - насила не можеш да закараш никого на стадиона!   
Най-верните фенове все пак направиха празника на своя отбор, който пък се постара да покаже добра игра в твърде специалния ден. Победи с 1:0 след хубаво взаимодействие с по едно докосване по оста Милчев - Будинов - Читаков, удари две греди, създаде много други положения, а накрая получи купата и медалите от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев. Част от парада бяха шефът на дирекция „Първенства и турнири“ Антон Попов, депутатите Свилен Иванов и Пламен Нунев, председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров - Кулеманс, френският корифей на съдийския фронт Марк Бата. 
Най-хубавото зрелище в пъстрата картина на триумфа бе облакът от деца в светлосини екипи, който се изсипа след последния съдийски сигнал на Георги Давидов. Момченцата от школата на клуба взеха първия си шампионски урок, тъй като бяха допуснати на терена за общия празник с батковците от представителния тим. Този ден едва ли ще остане в спомените им само като шоу. Така се възпитава клубна памет, самочувствие, амбиции и се трасира пътят към бъдещето.   
А шампионите отдадоха дължимото уважение на феновете. Дадоха част от екипировката си и скандираха заедно с тях. Светлосинята фланелка в ръцете на старши треньора Веселин Великов бе предназначена за Юлиян Йорданов. Юлиян не изпусна през този сезон нито един мач на своя „Дунав“. Той може би е единственият български фен, обиколил страната в рамките на едно първенство за всеки двубой на тима си!
После бе стълпотворението пред съблекалните, където феновете на отбора дълго щракаха с фотоапаратите си. Там старши треньорът Веско Великов бе принуден да изтърпи истинска фотосесия, защото мнозина искаха да се снимат с него. И с право - той изведе за втори път в кариерата си отбор до място в „А“ група. Направи го преди 3 години с „Любимец“, стори го от първи опит и с „Дунав“!   
Празникът за футболистите, треньорския щаб и ръководството на клуба продължи вечерта зад масите на ресторант „Панорама“ в „Рига“. 
„Дунав“: Луков /Антонов-46/, Петков, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Колев /Огнянов-79/, Читаков, Будинов, Раденцов, Здравчев /Костадинов-59/.