С двама българи в състава си слабият „Левски“ победи с 1:0 още по-слабия ЦСКА. Българчетата при „червените“ бяха петима.
Футбол нямаше, головите положения се брояха на пръсти, „сините“ взеха победата с помощта на неудачника Витаус Черниускас. След като си вкара смешен автогол срещу „Черно море“, литовският вратар се метна след изстрел на Обертан, топката се отби от гредата, чукна се в гърба му и спря в мрежата.
Другото бе ръчкане и безброй нарушения. И странни критерии на съдията Ивайло Стоянов-Сватбата, който бързо нашари с картони играчите на ЦСКА. Същите нарушения на футболисти от „Левски“ минаваха метър. Стоянов не даде и дузпа за „армията“, след като Иван Горанов отби топката с ръка.
По-интересно беше да се наблюдава какво могат българските играчи, особено тъй наречените национали.
Николай Бодуров бе тромав и бавен. Чорбаджийски му партнираше с подобна мудност.
А младият Ангел Лясков, когото съдбата помилва заради контузията на Джеферсон и дори бе извикан в държавния отбор, бе пример за глупост и самочувствие без покритие. Така нелепо изнесе топката, че позволи на „сините“ да организират головата си атака. Явно левият бек се е взел много насериозно с четири и половина мача като титуляр. 
Кристиян Малинов, друг национал от ЦСКА, се моташе безцелно в средата на терена и сякаш главната му грижа беше как да направи поредния тъп фаул. От такъв футболист, който само раздава шпагатчета, трудно може да се очаква градивна работа. Играчи като Малинов в България има под път и над път.
А какво да кажем за „звездата“ Кирил Десподов! Освен да гледа умно към камерите и да си оправя перчема, не направи нищо друго. Наведнъж му вдигнаха акциите и той се помисли за Меси. Да де, но големите футболисти блестят в големи мачове, не в двубои срещу „Верея“.
Левият бек на „Левски“ Иван Горанов игра приличен футбол. Не бе и особено затруднен. Централният нападател на Станислав Костов също се стара, но толкова. Като си помислим само, че по едно време бе на косъм от преминаване в „Дунав“!
Най-добри на терена въобще бяха чужденци - централните защитници на „Левски“ Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски. Силни, здрави момчета, обраха всички балони пред Полачек. 
А я да чуем какво казаха старши треньорите.
Кърмчията на ЦСКА Нестор Ел Маестро го удари на нови усмивки под мустак. Като че ли само той не вижда, че Тиаго Родригес не става за ляв външен халф, защото няма скорост да играе в тази зона. Но сръбският англичанин упорито го мъчи на тази позиция.
Славица Стоянович бе умерен. Отбеляза, че мачът бил предимно борба. Не превъзнесе своите, нямаше и защо. Подчерта важността на трите точки.
Най-хубавото като че ли беше по-многобройната този път публика. Която едва ли ще да си е тръгнала в заблуда, че видя мач, наричан по инерция най-голямото дерби в българския футбол.