66-годишният Любен Пенчев от село Тетово шашна съселяните си, след като отказа да продаде на заможни антиквари от Ямбол 54-годишната си кола. Безценната за него "Волга - ГАЗ 21" е произведена през далечната 1960 година.

Дългогодишният бивш телефонен техник не склонил да се раздели с нея въпреки апетитната оферта от 4500 лева, която колекционерите на стари коли му предложили. Въпреки сериозната си възраст огромната лимузина, с каквато навремето се возеха първите партийци, все още е в движение и служи вярно на тетовчанина.

Части за колата бай Любен вече почти не намира, а ако се наложи, преправя такива от сходни руски автомобили, предадени в автоморгите. Проблем за пенсионера е само големият разход на гориво - 15 литра на 100 изминати километра. Това са много пари за мен, но въпреки това не мога да преживея да я продам след толкова години служба, признава Любен Пенчев.

А колата му наистина все още внася респект - със здравите си ламарини без грам ръжда, с просторното си купе и с работещите оригинално радио и часовник. На тези години спомените са ми по-мили от парите, споделя нашенецът по повод на офертата, която е отказал.