МВР задържаха 23-годишна жена, която по първоначални данни е изтеглила неправомерно кредити, използвайки личните карти на четири пловдивчанки, съобщиха от МВР.

Кредитите от Д.Б от смолянското село Гьоврен е теглила от февруари до началото на юни тази година. Жената се била чуждите лични карти под различни предлози и ги представила пред няколко финансови институции в Пловдив. Така, чрез съставяне на неистински документи, тя успяла да усвои неправомерно сумата от 15 000 лева. В хода на разследването вчера с разрешение на районния съд е направено претърсване в квартирата на Д.Б. в Пловдив. Там са намерени и иззети множество доказателства за извършените измами. Повдигнати са й обвинения за измама и документни престъпления.

Води досъдебно производство срещу младата жена, която е заподозряна в имами. То е под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – Пловдив. След първоначално 24-часово задържане и е наложена прокурорската мярка от 72 часа арест.