Люк Бесон и първокласният екшън „Транспортер” ще подготвят ефира на Нова ТВ за началото на най-мащабното музикално шоу X Factor. Малко преди неговия старт на 09 септември, известният французин ще бъде главният сценарист в праймтайма на Нова ТВ. Топсериалът, в който има изобилие от скоростни надпревари и впечатляващи ефекти, ще започне да покачва градусите от 28 август, всеки делничен ден от 20.00 часа.

„Транспортер” е базиран на една от най-популярните кино трилогии със същото име, а първият му сезон се реализира с впечатляващия бюджет от 48 милиона долара. Сериалът е и една от най-успешните продукции в кариерата на звездата Крис Ванс, когото зрителите познават от  друга култова поредица и рекордьор по награди – „Бягство от затвора“.

„Не използвай имена”, „Никога не променяй условията” и „Никога не надничай в опаковката” – това ще бъдат трите най-важни правила за главния персонаж Франк Мартин. Той е бивш военен от специалните части, който може да достави всяка пратка навреме и никога не се отказва, докато тя не стигне крайната си цел. 

Гаранция за напрегнати сюжети ще бъде и актьорът Франсоа Берлеан – той е един от основните пeрсонажи в игралните филми и естествено, пренася запомнящите се екшън усещания и в сериала. Защо Крис Ванс и поредицата печелят публиката по света още с първите сцени на сериала и колко непредвидени могат да бъдат препятствията за професионалист като Мартин, българските зрители ще разберат още следващата сряда, 28 август, в първия епизод на  „Транспортер”, точно в 20.00 часа по Нова ТВ.