Коментар на Богомил Бонев в социалната мрежа го вкара в задочен конфликт с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Богомил Бонев се изказва за преместването на Ани Цолова и Виктор Николаев в Нова телевизия и директно ги обвинява, че са пристрастни: “Ани Цолова и Виктор Николаев се местели в Нова. Чудо голямо! Те и до този момент си бяха пристрастни. Сега го изкарват като преместване в единствената свободна телевизия. Свободна само за едно мнение. Такива са "демократичните" от протестите - обичат да бият вързан човек”, пише Богомил Бонев.

Думите му веднага бяха интерпретирани по всякакви начини и се появиха коментари, че всъщност сега Цолова и Николаев ще обслужват интересите на Бойко Борисов, който е свързван с телевизията, в която отиват.

Пред БЛИЦ обаче Богомил Бонев отрече да е имал това предвид: “Не съм казал нищо за Бойко Борисов. Да, мнението ми за Ани Цолова и Виктор е точно такова – те обслужват интереси. Каквото съм искал да кажа, съм го написал във Фейсбук – кратко и ясно”, коментира Богомил Бонев.

Ани Цолова е неконтролируема, агресивна и необективна и това е причината да бъде минимализирана изявата й в ефира на bTV, което впоследствие доведе до “трансферирането” на топ водещите в Нова тв, съобщава в новия си брой “ШОУ”, позовавайки се на вътрешни източници. Цолова била изключително “непослушна” и открито взимала страната на протестиращите в “Тази сутрин”, коментирал източникът.