Страните от Съвета за сътрудничество в Персийския залив /ССПЗ/отправиха критики към водача на ливанското движение шейх Хасан Насрала за заканите му да изпрати още свои бойци в Сирия след атентата с кола-бомба в една от твърдините на Хизбула в Бейрут.

Генералният секретар на ССПЗ Абдулатиф ас Заяни коментира намеренията на Насрала за още по-голямо въвличане на Хизбула в сирийския конфликт като груба намеса във вътрешните работи на Сирия и нарушаване на суверенитета на страната. Той определи заканите на шейха като безотговорни: "Насрала продължава да увеличава участието на своята милиция в избиването на деца, жени и невинни сирийци, в разрушаването на техните градове. Той заплашва да удвои броя на своите бойци и дори сам да се присъедини към тях в сраженията срещу сирийския народ".

Шейх Насрала обвини радикални ислямисти-сунити, че са извършителите на атентата от миналата седмица, при който в южно предградие на Бейрут загинаха 27 души и бяха ранени 336. Хизбула е ключов съюзник на режима на сирийския президент Башар Асад. Заради тези действия на организацията бяха наложени санкции от страна на ССПЗ, в който влизат богати страни, износителки на петрол.