Холивудската знаменитост Боб Хоскинс е издъхнал в болница, където се е лекувал от пневмония. "Съкрушени сме от загубата на обичния ни Боб. Боб почина в болницата снощи, заобиколен от семейството си, след като се лекуваше от пневмония”, пише в изявлението на съпругата му Линда и децата му – Алекс, Сара, Роза и Джак.
През последните години от живота си актьорът страдаше от Паркинсон и заради тази болест се отказа от киното през 2012 г. след близо 40-годишна кариера на големия и малкия екран.

Хоскинс е номиниран за "Оскар" през 1987 г. за главната роля на детектив Били Ралф в криминалната драма "Мона Лиза", в която си партнира с Майкъл Кейн и Роби Колтрейн. Филмът му донася "Затен глобус" и БАФТА. В биографията му са още заглавия като "Бразилия" на Тери Гилиъм, "Враг пред портата", "Хук", "Никсън", "Морски сирени", "Остани" и "Пинк Флойд Стената".


Актьорът обяви, че се оттегля от актьорската игра през 2012 г., след като бе диагностициран с Паркинсон. Последната му екранна изява бе в ролята на едно от седемте джуджета в "Снежанка и лоевцът" с участието на Кристен Стюарт.