Срещу президента бяха изговорени куп лъжи. Той задържа бюджета малко повече от 24 часа и го върна, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по БНР.

Ако тази тройна коалиция – БСП, ДПС и "Атака" искаше бързо да дискутира ветото на президента, трябваше да свика заседание още неделя понеделник, заяви Борисов. Първо Миков трябва да каже в коя част на денонощието трябва да се разговаря, защото има части от денонощието, в които е неадекватен, заяви лидерът на ГЕРБ.

Нашата цел е да се покаже, че те правят тази актуализация само за пари. Отлагат дебатите само защото не са се спазарили, каза Борисов. Тези хора нямат моралното право да управляват, те не са първа сила, добави той.

Запитан защо е поканил Реформаторския блок за общи съвместни действия, Борисов отговори : "В политиката всяка партия се бори на избори да вземе колкото се може повече гласове и да управлява, ние се явяваме на това състезание избори, за да имаме най-много гласове, за да управляваме. Партиите от Реформаторския блок имат претенцията, че са партии от ЕНП. Ние търсим своите приятели, партньори и съмишленици за общи действия в тази част на политическото пространство".

Борисов се надява колкото се може по-бързо да има предсрочни парламентарни избори. Най-прагматичното за държавата е да има следващата година избори 2 в 1, всеки лев в момента е нужен за българското общество, коментира Борисов. Председателят на ГЕРБ не изключи наесен партията му да поиска вот на недоверие на правителството.

Управляващите в момента имат само една цел: да мине годината, за да се намери работа на Станишев през следващата година в Брюксел. Всичко в държавата в момента се върти около това да се намери работа на Станишев догодина, коментира Борисов. Цветанов си е заместник-председател на ГЕРБ, не знам да има недоволство срещу него в партията, каза още Борисов.