„За мен обвинението е абсурдно. Не съм виновен, не съм убивал никого. Два пъти ме арестуват за това престъпление. Първо 4 пъти ходих на детектор на лъжата, след което ме пуснаха. Работех си, не съм се крил, не съм направил нищо. И когато пък ме повикаха за разпит, отидох доброволно. А се оказа, че този разпит ще трае година и нещо. Не знам как да докажа, че съм невинен“, каза днес пред Русенския окръжен съд столичният шофьор на такси Пламен Миланов. Той за пореден път поиска да бъде освободен от ареста с мотива, че здравословното му състояние се влошава и докато е бил зад решетки му се е родил син, който никога не е виждал.
Миланов е един от обвиняемите за зверското убийство на Явор Николов, което вледени града през миналия юли. Освен него в ареста лежи и Николай Ламбаджиев от Червена вода. Както „Утро“ писа, трупът на 41-годишния собственик на ателие за сребро беше намерен полуобгорял на полянка в гората край Николово. Впоследствие се разбра, че човекът е бил примамен с обещание за изгодна сделка със сребра и е бил бит зверски по главата, по него два пъти е стреляно от упор с газов пистолет, а накрая тялото било залято с бензин и подпалено.
Ламбаджиев твърди, че убиецът е Пламен Миланов. Разпитван е и таен свидетел, чиято самоличност ще бъде защитена по време и на процеса, но се разбра, че той описва отношенията на жертвата с Ламбаджиев. Какво ще е окончателното обвинение, ще стане ясно съвсем скоро. Съдът днес не само отказа да освободи Миланов, а и му наложи и 2-месечна забрана да пуска нови жалби срещу задържането си в ареста.