„Видяхте ли как изглежда детенцето ми? Според мен баща му заслужава доживотен затвор за това, което е направил“, изхлипа през сълзи Деница Атанасова, която в събота сутринта изпрати на небето дъщеря си Пламена. Момичето бе пребито от собствения си баща Пламен Петров навръх Великден, а синини от нанесени удари се виждаха по детското лице в ковчега. Майката бе единственият роднина, който дойде на погребението на първокласничката.
Освен нея тъжният повод доведе в гробищния парк „Басарбово“ директорката на ОУ „Васил Априлов“, където 7-годишното дете е учило, Гергана Григорова и педагогическият съветник Деспина Василева.
За последно сбогом Деница помилва косичката на безжизнената си дъщеря. Телцето й, облечено в розови дрехи, лежеше в белия ковчег, в който беше погребана заедно с червен карамфил. Почернената майка хвърли първата шепа пръст върху ковчега, а след нея това направи и директорката на училището. 
Всъщност погребението на пребитото до смърт дете бе платено от Община Русе, от която за гроба имаше и венец, тъй като никой от близките не е имал възможност да организира и поеме разходите. Впечатление направи засиленото полицейско присъствие, което породи догадки, че е възможно бащата на Пламена да дойде да се прости за последно с дъщеря си, която уби със собствените си ръце. Това обаче така и не стана. „Бащата е уведомен за погребението и е негово право да отиде. Щом това не се е случило, значи се е отказал от предоставената му възможност“, коментира говорителят на Русенската окръжна прокуратурата Надежда Митева.
„Пламен не си обичаше децата. Използваше ги, за да получава пари от социалните служби“, коментира бившата съпруга на бащата-убиец Деница. Според нея твърденията на експерти от социалната дирекция в Русе, че той е бил отговорен и грижовен към дъщерите си, не са верни. Най-малкото защото, по нейни думи, Пламен редовно псувал и обиждал децата, а общинският апартамент, в който ги гледал, редовно се превръщал в бардак и тънел в мизерия. Въпреки това Деница обясни, че в началото на връзката си с него, не е подозирала, че един ден той може да се превърне в жесток насилник. Пламен имал страх от баща й, който винаги бил нейна опора, но след като починал преди 4-5 години, нямало какво да спре агресията му. Още докато били женени, лекарите открили киста в главата на мъжа и обяснили, че тя влияе на псхиката му. Въпреки това Деница заяви, че Пламена е плод на голяма любов, а Пламен държал първородната му дъщеричка да е кръстена на негово име. Второто дете пък дошло с идеята да сближи двамата родители, като сложи край на тормоза и тежкия семеен живот. Това обаче така и не станало, затова малко след раждането на Десислава се стигнало до развод. „Дори 1 чаша някой от нас да счупи, се стигаше до бой“, заяви Деница. За агресивния мъж нямало значение, че гледа деца, за които пакостите са ежедневие. Именно детските игри според нея провокирали яростта на Пламен на 20 април. Съществена роля в поведението на 38-годишния мъж имало и фамилното наследство. Според Деница бащата на Пламен бил също толкова агресивен и често посягал на близките си, дори навремето наръгал с нож бременната си съпруга, която тогава носела в утробата си сестрата на Пламен.
„Всички ме зарязаха след смъртта на баща ми, дори собствената ми майка“, изплака Деница. Заради това никой от роднините й вчера не присъства на погребението на малката Пламена. Не дойде дори новата любов в живота на Деница, въпреки че тя твърди, че е на седмото небе от щастие с мъжа, с когото живее от 1 година в град Септември. И въпреки че и той скърбял и плачел за загиналото по жесток начин дете наравно с нея.
Деница бе категорична, че ще направи всичко възможно да си вземе малката дъщеричка и ще настоява за справедливост. Майката разказа, че почти не е виждала  децата си през годините заради непрестанните заплахи и забрани от страна на Пламен. Не й позволявал дори да се чуе по телефона с тях. Тя бе убедена, че съседите й в бл.“Мура“ в квартал „Здравец Изток“ са напълно наясно с изтезанията, на които Пламен е подлагал семейството си през годините. А лудостта му стигнала до там, че я залял с газ, докато била бременна. В крайна сметка Деница е освидетелствана на 19 февруари 2012 година за тежкото физическо и психическо насилие, което й е оказвано през годините. Заради констатираната депресия, безсилие и лабилност тя пие хапчета и до днес. Въпреки това обяснява, че не може да спре да трепери и се чувства много зле. Заради това не може и да си намери работа. По време на семейния си живот с Пламен жената е работила като санитарка в болницата.
Бащата-убиец е направил пълни самопризнания за смъртоносното насилие над дъщеря си, макар да каза пред медиите, че почти не помни какво се е случило на 20 април. В сряда му бе взета мярка за неотклонение задържане под стража.