За последното денонощие спасителите и пожарникарите са извършили над 80 спасителни и аварийни дейности. На територията на страната няма бедстващи граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Главен комисар Николай Николов посети засегнатите от проливния дъжд населени места. Обстановката в северозападната част на страната постепенно се нормализира. За последното денонощие в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са получени 120 сигнала за произшествия, от които над 80 са били за аварийно-спасителни дейности.

Видинските спасители и пожарникари продължават да наблюдават критичните водоизточници и защитните им съоръжения на територията на областта. Отводнени са десетки сгради в селата Карбинци, Средногрив, Плешивец, Гюргич, Долни и Горни Лом. Огнеборци, полицейски служители и доброволци почистиха основните водоеми от паднали дървета, изградиха и временни диги по поречието на реките Тимок и Стакевска. Осигурена е нужната тежка и верижна техника, с която ще бъдат възстановени повредените мостови съоръжения и ще бъдат извлечени закъсалите леки превозни средства.

По-рано през деня директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов посети засегнатите от проливния дъжд населени места. Той се запозна с оперативната обстановка и предприетите действия. Главният комисар се срещна с кметовете и представителите на местната власт, с които обсъдиха ситуацията и действията за по-бързото възстановяване на населените места.