Петима младежи загинаха при тежка катастрофа между Елин Пелин и гара Елин Пелин. Тежкият пътен инцидент е настъпил вследствие на сблъсък с бетонов скат в страни от пътя.

Това съобщи началникът на РУП-Елин Пелин главен инспектор Мариета Иванова.

Загиналите са петима младежи – едно момиче на 16 години и четири момчета на възраст между 18 и 21 години. И петимата загинали младежи са от Елин Пелин. Телата на младежите вече са в Съдебна медицина. Близките им още сутринта с били уведомени за случилото се.

Инцидентът е станал около 06:45 часа. Сигналът за катастрофирал лек автомобил "БМВ" е подаден от шофьор на преминаваща кола. На мястото веднага са изпратени полицейски патрули, медицински екип и спасители от районната служба за пожарна безопасност и защита на населението. Медиците са установили смъртта на пътувалите в леката кола.

Почти не може да се разпознае каква марка е автомобилът. Той е БМВ 320, но доколкото имаме информация, същото БМВ е тунинговано за по-голяма мощност. Около 00:30 часа, по първоначални данни, младежите са били с още по-голяма компания на стадиона на Елин Пелин и след това петимата са решили да пробват мощността на автомобила. Автомобилът е принадлежал на 21-годишният младеж, който е и шофирал, съобщи още Мариета Иванова.

Към момента не може да се каже категорично каква е причината за инцидента, тъй като не е имало свидетели на случилото се. Край автомобила е намерен труп на куче, но дали това е причината за катастрофата все още предстои да се изясни. По думи на разпитани към този момент свидетели, пътуващите в автомобила не са били употребили алкохол. Експертиза ще докаже това.

Предстои общината да обяви ден на траур в деня, в който ще бъдат погребани петимата. Вероятно общинският съвет ще вземе решение да подпомогне семействата на загиналите, като поеме разноските по погребенията. Към 12.30 часа пътят между Елин Пелин и гара Елин Пелин продължава да бъде затворен. Движението се пренасочва от полицията.