Пътят Джулюница-Пиперково, който при всеки пороен дъжд се наводнява и блокира движението на автомобилите, събра вчера куп управници. По инициатива на областния управител Венцислав Калчев институциите обсъдиха как да бъде решен проблемът.
Отсечката Новград-Джулюница-Пиперково беше ремонтирана миналата година по програма „Регионално развитие“. В резултат на пороите обаче вече около 25 метра бордюри са унищожени, водата е подкопала и земната основа под асфалта. Две са причините стихията да приижда толкова силно. Едната - избуелите крайпътни бурени и затлачените от кални наноси канавки, другата - заритият и нефункциониращ стар отводнителен канал на около 60 метра от пътя, заради което водата вместо да се отклонява, се изливала на шосето.
По време на срещата шефът на Областно пътно управление Минчо Минчев е уверил губернатора, че вече са предприети действия и увреденият път ще бъде ремонтиран. От другата седмица държавната служба започва да почиства техническите съоръжения и да реже растителността в сервитута на пътя.
Кметът на Ценово д-р Петър Петров и арендатори са поели ангажимент пред Венцислав Калчев да възстановят канала, който е в общинска земя. Администрацията ще направи проекта и ще издаде разрешение за строеж, а арендаторите ще съдействат за изпълнението.