Знаете, че Патриархът не е много добре. Иначе плака, когато му казах, че ще направим тази църква. За първи път от сто години насам в района на Бяла има нова църква. От гола поляна дигнахме този строеж. Преди години тук имаше само бурени и едно магаренце. Спомням си магарето как пасеше и помолих, като идвах да гледам терена, до го документират (В потвърждение на думите му наблизо има билборд със снимка как е изглеждал теренът преди - б.а.). Виждате колко красиво стана, освен църквата, е изградена прилежащата площ, напоителни системи, игрища, площадчета, предстои да се разшири парка. Нашата е лесна - показваме и документираме. На жълтите павета какво ще кажат, е важно, но това, което се случва навсякъде в страната, също е много важно.
Това каза премиерът Бойко Борисов в Бяла, където заедно с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов присъстваха на официалното освещаване на новия храм „Св. Пантелеймон“ в Гара Бяла. Църквата е посветена на Свети великомъченик Пантелеймон и беше открита на храмовия си празник. Премиерът не пропусна да отдели внимание на дошлите за тържеството многобройни жители и гости и да се снима с желаещите. Русенският митрополит Наум отслужи света литургия в съслужение със свещеници от България, Румъния и Испания, а след това заедно с премиера Борисов откриха паметна плоча в чест на дарителите.
Сред тях беше кметът на Русе Пламен Стоилов, който дари на храма икона на Богородица. Между официалните гости бяха още областният управител Галин Григоров, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатът Пламен Нунев и евродепутатите Ева Майдел, Андрей Новаков и Емил Радев.
За Господ това, което правим, е малко, колкото и да строим нови цървки, те все не са достатъчни, посочи премиерът, като отбеляза, че вярата в Бог му дава изключително много сила. В тази връзка той съобщи, че Министерски съвет ще отпусне 162 000 лева за довършване на църквата „Всех Святих“ в Русе. Борисов припомни за отпуснатите средства за църкви и манастири в региона и страната. Знам всяка църква и катедрала на какъв етап са и колко още трябва да подсигурим, каза премиерът и се пошегува, че може да завърши богословие с 3. 
Никога толкова пари за деца, училища, църкви и манастири, за инфраструктура не са се отделяли. Никога за заплати толкова пари не са отделяни, колкото са доходите в момента. Да, недостатъчни са. И моите не са ми достатъчни, на никого не са. И милиардер да отидете да питате, ще ви каже, че иска още. Но гледайте параметрите на държавата през годините и ще видите, че в момента имаме най-ниска безработица. Убеден съм, че заплатите ще започнат да се вдигат и в частния сектор. Нашата сила е в това да показваме направеното, празнодумството е неприсъщо, коментира още Борисов. 
Що се отнася до сблъсъците в парламента той посочи, че единствената му забележка е за личните коментари и обиди, а иначе споровете, дискусиите, политическата битка са прекрасно нещо, защото показват, че има реална опозиция, реално мнозинство. За разлика от депутатите, които излизат във ваканция до началото на септември, премиерът подчерта, че в последните 17 години, през които е бил премиер, главен секретар и кмет, не е излизал в отпуска.