Състоянието на 6-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на "Цариградско шосе" продължава да е критично. Стабилизирано е обаче състоянието на друг пострадал от тежкия инцидент.

"За съжаление, отбелязваме известно влошаване в общото състояние на детето през нощта. От факта, че през последното денонощие получи повече от 4,5 литра кръв и кръвни продукти настъпва известно смущение в кръвосъсирването. Това наложи допълнително да се прави консултация през нощта с нашите хематолози. В момента е овладяно кървенето, но продължава да бъде тежко състоянието". Това каза д-р Михаил Карафезов, медицински директор на УМБАЛ "Света Анна".

От Централна реанимация на "Пирогов" съобщиха, че е стабилизирано състоянието на 27-годишният мъж, който също пострада при катастрофата на Цариградско шосе. Той беше приет в Пирогов на 10 юли с голямо количество кръв в корема и счупен таз. След подробни изследвания екипите на хирурга д-р Асен Хараланов и на травматолога д-р Лъчезар Захариев го оперираха по спешност още същата вечер, малко след пристигането му в спешната болница. Заради тежкото състояние пациентът беше настанен в Централна реанимация, на апаратна вентилация. Вчера той започна да диша самостоятелно.

БГНЕС припомня, че пиян таксиметров шофьор помете с автомобила си спирка на градския транспорт на бул. "Цариградско шосе" в столицата. При инцидента бяха ранени 12 души. Станислава Асенова, която беше сред тези 12 пострадали, почина в Окръжна болница.

Таксиметровият шофьор Михаил Куртев се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл в дясно от пътното платно, при което е предизвикал ПТП с 12 пешеходци, уточняват от СГП. Той е шофирал с 1.89 промила алкохол в кръвта. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 5 до 15 години затвор.