Рецидивист, нает за градинар в хотела на Орлин Танов край Писанец, го обрал. Един ден той натоварил 4 телевизора от стаите в хотела и ги отнесъл право в заложна къща. Оставил ги и му платили за тях общо 310 лева, въпреки че телевизорите стрували доста повече. Той грабнал пачката и повече не стъпил на работното си място.
Още на другата сутрин обаче кражбата била разкрита, а липсата на градинаря логично навела на подозрението, че той е извършител на кражбата. Когато Орлин Танов му се обадил да попита какво става, крадецът изобщо не отрекъл - повикал го на среща при Американското пазарче и му дал разписките от заложната къща. Така Танов успял да си прибере телевизорите, само дето му се наложило да си ги откупи.
Срещу крадеца, който впрочем е многократно осъждан и е пуснат от затвора не повече от година, преди да направи „удара“ в Писанец, веднага била подадена жалба в полицията. Градинарят се опитвал да обясни, че посегнал на телевизорите, защото имал уговорка да взема по 900 лева заплата, а не му я давали. Но полицаите не му хванали вяра, а вчера Районният съд наказа злосторника с 2 години решетки при строг режим.