Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще направят първата си тренировка преди новия сезон на 2 септември, научи „Утро“. Най-вероятно подготовката ще стартира без американските попълнения Тиа Люис и Шанте Евънс, които ще се присъединят към отбора няколко дни по-късно.
На този етап селекцията в шампионския състав е приключена 99 процента. Шансовете за привличане на още една състезателка са минимални, въпреки че клубното ръководство обсъжда и такава възможност. Като цяло разширеният състав е почти ясен, като единствената баскетболистка с изтекъл договор е Ива Терзиева. Безспорно много талантливата Радина Кордова и Маргарита Илиева остават твърдо на русенски терен, тъй като подписаха през миналата година дългосрочни договори.
И една интересна новина - непотвърдена все още информация говори, че доскорошната състезателка на „Дунав 8806“ Аманда Джонсън може да се завърне в Русе! Това би станало, ако преговорите й за преминаване в шведски отбор завършат успешно. Куриозът е, че този отбор се очертава да е съперникът на русенския тим във ФИБА Еврокъп - „Ньоркьопинг Долфинс“! Среща между лъчезарната Аманда и русенските й фенове ще е интересно шоу.
Както вече писа „Утро“, другата американка в последната шампионска селекция на „Дунав 8806“ - Кристина Сантяго, подписа с израелски клуб.