Български женски отбор няма да участва през идния сезон в баскетболните евротурнири, съобщиха от федерацията. „Дунав 8806“ бе единственият наш тим, който поддържаше през последните години огъня по европейските терени. Явно ръководството на клуба е решило да спести еврозаявката предвид сериозните харчове и тежките пътувания на отбора до най-отдалечени места на Стария континент. Целта ще е финансите да бъдат концентрирани разумно за участието на тима във вътрешното първенство и турнира за купата на България.
Аут от Европа ще е мъжкият отбор на „Левски“, чийто старши треньор Константин Папазов тръбеше допреди месец, че тимът му ще се хвърли с жар в квалификационния турнир за място в Евролигата. Вероятната причина за дадения от столичани отбой са проблемите на спонсора им „Велдер Груп“, фирма, пряко свързана с Корпоративна търговска банка.
Папазов бе набелязал и звездна селекция за женския тим на „Левски“. Както писа „Утро“, една от целите с новите попълнения бе бившата баскетболистка на „Дунав 8806“ Ейдриен Джонсън, която играе през последните сезони в Италия. В новата ситуация Джонсън може би ще се привиди на старши треньора Стефан Михайлов - Стьопата само през крив макарон.